Laden Evenementen

Expositie: Shapes of time

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Van 13 oktober tot en met 11 november exposeert beeldmaker Udo Prinsen zijn werk ‘Shapes of time’ in de bovenzaal van de Koppelkerk in Bredevoort. Met extreem lange sluitertijden legde Prinsen tijdens een poolexpeditie zonnebanen vast op beeld. Zaterdagmiddag 13 oktober is de kunstenaar van 14.00 – 17.00 uur aanwezig om met bezoekers in gesprek te gaan over zijn werk.

Tekst gaat verder onder de foto.

Udo Prinsen

Shapes of time is een zoektocht naar vertraging en focus in een wereld waar versnippering en snelheid troef lijken. Udo Prinsen (1974) installeerde tijdens een expeditie naar Spitsbergen zelfgebouwde pin-hole camera’s. Het licht van maanden komt samen in één foto. De bewegingen van de zon langs de hemel verbeelden een gestold verloop van tijd.

In samenwerking met muzikanten Mark Haanstra (basgitaar) en Oene van Geel (altviool) ontstond bovendien een gelijknamig stuk waarin beeld en geluid een poëtisch geheel vormen. Lovende recensies volgen. Het beeldconcert wordt vrijdag 2 november gepresenteerd in de Koppelkerk.

Tekst gaat verder onder de video.

Udo Prinsen groeide op in het Achterhoekse Lintelo. Zijn scholing voerde hem van Aalten, via Hilversum, Vancouver (Canada) en Bristol (UK), uiteindelijk naar Utrecht. Daar is Prinsen sinds 2003 actief als regisseur van animatie en aanverwante artistieke beeldprojecten. Opgeleid in animatievormgeving en film, werkt Prinsen graag cross sectoraal. Hij maakt diverse fotografie- en filmproducties in eigen beheer en in opdracht, werkt aan theaterprogramma’s, documenteert wetenschappelijk onderzoek in beeldverhalen en cureert exposities.

Het vrije werk van Udo Prinsen wordt altijd gevoed vanuit een interesse in natuur, cultuur, tijd, ruimte en geluid. In deze solo-expositie wordt naast ‘Shapes of time’ een overzicht van zijn animatiefilms, fotografie en video-objecten getoond, die gemaakt zijn door de jaren heen en in samenwerking met kunstenaars uit andere disciplines.

Wanneer?

Datum:
13 oktober 2018 t/m 11 november 2018
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Entree:
Gratis
 

Waar?

Koppelkerk
Bovenzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken