Laden Evenementen

Pianoconcert: Alexandra Kaptein & Michail Markov

  • Dit event is voorbij.
Zaterdagavond 22 september betreden een meester en zijn gezel het podium in de Koppelkerk in Bredevoort. Concertpianist en conservatoriumdocent Michail Markov (Moskou) en zijn veelbelovende student Alexandra Kaptein (Enschede) spelen stukken van o.a. Bach, Mozart en Tschaikovsky.

Tekst gaat verder onder de foto.

Alexandra Kaptein (Enschede, 1999) begon op vijfjarige leeftijd met pianolessen. Al op zesjarige leeftijd won zij haar eerste prijs in de pianocompetitie ‘Jugend musiziert’ in Duitsland. Dit was het begin van een lange reeks nationale en internationale pianocompetities in heel Europa.

Zo won zij de eerste prijs op het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland in 2008 in Rotterdam, werd zij derde bij de Internationale Bachcompetitie in Polen en won zij in 2017 de eerste prijs in de finale van Koffie bij de Piano in Den Bosch. In 2016 begon zij haar studie aan het ArtEz Conservatorium in Zwolle bij Professor Michail Markov.

Tekst gaat verder onder de video.

De Russische pianist Michail Markov begon zijn pianostudie op zevenjarige leeftijd. Al na drie jaar speelde hij als solist met een orkest in de Concertzaal van het Tchajkovsky Conservatorium in Moskou. Later studeerde hij bij professor Victor Merzjanov aan het Tchajkovsky Conservatorium in Moskou. In 1975 behaalde hij de diploma’s voor concertpianist, pianodocent en begeleider. Markov treedt als concertpianist op in binnen- en buitenland en is jurylid van verschillende nationale en internationale pianoconcoursen.

Zaterdag 22 september zullen meester en gezel om en om stukken spelen van Bach, Mozart, Schubert, Tchaikovsky, Pijper, Poulenc en Ravel.

Wanneer?

Datum:
22 september 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 10
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken