Laden Evenementen

Tegenlicht Meet Up: Het werken van morgen

  • Dit event is voorbij.
Hoe ziet het werk van morgen eruit, als het werk van nu wordt vervangen door robots en automatisering? Daarover gaat de volgende Tegenlicht Meet Up op vrijdagavond 7 september in de Koppelkerk in Bredevoort.

Tekst gaat verder onder de foto.

Tegenlicht Meet Up over de toekomst van werk in digitale tijden

Volgens alarmerende studies dreigt straks bijna 50 procent van al onze banen wereldwijd vervangen te gaan worden door robots, computers en verregaande automatisering. En dit geldt lang niet meer alleen voor fabrieksbanen en laaggeschoolde arbeid, zoals in de afgelopen decennia.

Deze tweede golf van automatisering zal de arbeidsmarkt veel dieper raken dan de eerste. Ook miljoenen goedbetaalde en tot nu toe altijd veilig geachte banen in het middensegment worden bedreigd. Deze transitie kan desastreuze gevolgen hebben. Volgens pessimistische economen bestaat de wereld straks uit een kleine, rijke elite, een sterk verarmde middenklasse en een enorme onderklasse.

De veranderende arbeidsmarkt is het thema van de Tegenlicht-uitzending ‘Het werken van morgen’. Over deze Tegenlicht-uitzending zal tijdens de Tegenlicht Meet Up op 7 september worden gediscussieerd met interessante gasten. Te gast zijn Duco Bannink, lector aan de Vrije Universiteit, Wilco Veldhorst, bestuurder FNV, en Alexander de Roo, vm. Europarlementariër voor GroenLinks en oprichter van de Vereniging voor basisinkomen. Ook verschillende Achterhoekse bedrijven mengen zich in de discussie over het werken van morgen.

De avond begint met de uitzending van Tegenlicht om 19.00 uur.

Om 20.00 uur start de discussieavond. De Tegenlicht-uitzending is ook van tevoren thuis te bekijken via www.tegenlicht.vpro. nl

Wanneer?

Datum:
7 september 2018
Tijd:
19:00 - 22:00
Entree:
Gratis
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken