Laden Evenementen

Expositie: BOOK – PAPER – SCISSORS

  • Dit event is voorbij.
Ter ere van 25 jaar Bredevoort Boekenstad heeft de Koppelkerk tien boek- en papierkunstenaars uitgenodigd. Van collages tot papiersculpturen, van geometrische papierreliëfs tot kunstenaarsboeken: alles in de expositie heeft te maken met boek, papier of schaar.

Tekst gaat verder onder de foto.

Drie collagekunstenaars presenteren hun werk: Henk Visser, Tineke Sips en Hilde Barendse. Waar Tineke haar collages op analoge wijze samenstelt, gaat Henk vaak digitaal te werk. Hilde Barendse werkt met stroken papier waarin beeld en tekst elkaar afwisselen. Met olieverf brengt zij haar collageschilderijen tot leven.

Jan Willem van Swigchem presenteert zijn papierreliëfs. Het ritmisch lijnenspel zorgt ervoor dat het werk van alle zijden anders wordt waargenomen.

Kunstenaarsduo Miriam van der Linden en Betty Disco creëren met hun eigen handgeschepte papier prachtige sculpturen en installaties. Linda Leeuwestein vindt haar inspiratie vaak onder de microscoop: veel van haar papiersculpturen zijn creatieve verbeeldingen van bacteriën.

Tot slot presenteren Thérèse van Eldert, Martin Peulen en Willy Schut hun kunstenaarsboeken. Thérèse transformeert boeken met ‘objets trouvés’ tot kunstwerken. Martin is sinds een reis naar Japan in de ban van kunstenaarsboeken. Zijn werk kenmerkt zich door beweging, diversiteit en het onderzoek naar kleur. Het werk van de laatste kunstenaar verschilt in zekere zin van het overige tentoongestelde werk: de boeken van Willy zijn niet van papier, maar van textiel. Zoals een tekenaar tekent met potlood, zo tekent Willy met de naaimachine.

Rondleiding

Elke vrijdag, zaterdag en zondag wordt er een rondleiding aangeboden door de expositie om 14.00 uur en 15.00 uur.

Wanneer?

Datum:
31 augustus 2018 t/m 14 oktober 2018
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Entree:
€ 5 incl. kopje koffie of thee
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken