Laden Evenementen

25 jaar Boekenstad: Literaire optocht

  • Dit event is voorbij.
Vanaf ’t Zand nemen dichters Hans Mellendijk, Bert Scheuter en Louis Radstaak (Het instituut voor Praktische Poëzie) u in het jubileum-weekend op poëtische wijze mee op pad door de Boekenstad.

Het instituut Praktische Poëzie (HiPP) is een samenwerkingsverband van dichters Hans Mellendijk, Louis Radstaak en Bert Scheuter, allen van geboorte gemeente Wisch. Zij wensen – zoals dat tegenwoordig heet – een ’missie’ te volbrengen. Het instituut wil een klankbord, voedingsbodem en hulppost zijn voor de poëtische behoeften van een rationele samenleving. Daar waar men stil wil staan bij de gebeurtenissen die veroorzaakt worden door onze dynamische cultuur en zich afvragen wat er verloren zou kunnen gaan.

De dichter Lucebert zei het zo mooi en schrijnend: “Alles van waarde is weerloos”. HiPP wil het waardevolle weerbaar maken in de praktijk, maar heeft ook oog voor het onaanzienlijke. Inmiddels opereerden ze met voordracht en publicaties van Groningen tot Antwerpen en nog zuidelijker gelegen Vlaamse gewesten, en van Winterswijk tot Amsterdam.

De dichters van HiPP luisteren de viering van 25 jaar Boekenstad Bredevoort op met een optocht met hulp van collega-dichters van de Firma Weijland. Van ’t Zand naar de Kopelkerk gaat de optocht, onderweg hoort u toepasselijke poëzie over het stadje Bredevoort. Chop, chop, hup met HiPP.

LITERAIRE OPTOCHT

Vanaf ‘t Zand nemen dichters Hans
Mellendijk, Bert Scheuter en Louis
Radstaak (HiPP) u op poëtische wijze
mee op pad.

Startpunt: ’t Zand
Datum: 26 aug
Tijd: 14.00 uur
Gratis

Literaire optocht 1

25 jaar Bredevoort Boekenstad

Het jubileumweekend 25 jaar Bredevoort Boekenstad wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, het Lirafonds, Gemeente Aalten en diverse Bredevoortse boekhandelaren.

Wanneer?

Datum:
26 augustus 2018
Tijd:
14:00 - 15:00
Entree:
Gratis
 

Waar?

’t Zand in Bredevoort
Bredevoort, Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken