Laden Evenementen

25 jaar Boekenstad: Adriaan van Dis, Özcan Akyol en Martin Peulen

  • Dit event is voorbij.
UITVERKOCHT !
Het weekend van 25 en 26 augustus viert Bredevoort Boekenstad zijn 25-jarig bestaan. In dit weekend vinden diverse activiteiten plaats om het jubileum van de Boekenstad te vieren. Op zondag 26 augustus treden schrijvers Adriaan van Dis, Özcan Akyol en performancekunstenaar Martin Peulen op in de Koppelkerk.

Tekst gaat verder onder de foto’s. 

Kunstenaar Martin Peulen (1955) zoekt als kunstenaar en als mens grenzen op en wil deze als het even kan ook verleggen. Hij opent de feestelijke middag met een performance. Naast performancekunstenaar vervaardigt Peulen ook kunstboeken: kunstwerken die uit bestaande boeken zijn ontstaan. Zijn kunstboeken worden tevens getoond in de Koppelkerk.

Als tweede spreker treedt Özcan Akyol (1984) op. Özcan is schrijver van de boeken ‘Eus’ en ‘Turis’. ‘Eus’ (2012) is een semi-autobiografische schelmenroman die meteen na publicatie voor een hoop beroering zorgde. Zijn tweede roman ‘Turis’ verscheen in 2016 en werd net als zijn debuutroman meteen een bestseller. ‘Turis’ is een beklemmende, indringende en bij vlagen geestige roman over Akyols vader. In de regio is Akyol bekend als columnist van De Gelderlander en De Stentor. Vorig jaar debuteerde hij op televisie met de documenteerde ‘De neven van Eus’ over Turkije.

Adriaan van Dis (1946) sluit de feestelijke middag af in de Koppelkerk. Van Dis debuteerde in 1983 met de novelle Nathan Sid, bekroond met het Gouden Ezelsoor. Er volgden vele (reis)romans. Zijn roman ‘Indische duinen’, over een in Nederland geboren zoon van een Indische familie die wordt opgevoed in de sfeer van verzwegen leed, werd bekroond met o.a. de Gouden Uil (1995). Zijn nieuwste roman ‘In het Buitengebied’ handelt over alleen wonen. Een schrijver heeft zich gevestigd in een afgelegen vallei – ver van de stad en zijn vrienden. Van Dis toont in deze roman hoe kwetsbaar eenzaamheid kan zijn en hoe obsessief het verlangen naar de dood. Niet altijd even vrolijk, al weet Van Dis het met zijn ironie en zelfspot gelukkig licht te houden. Ja, vrolijk zelfs.

De auteurs zullen in de pauze hun boek signeren.

Koppelkerk - vrijplaats voor kunt & cultuur

ADRIAAN VAN DIS
ÖZCAN AKYOL
MARTIN PEULEN

Locatie: Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort
Datum: 26 aug
Tijd: 15.00 uur (zaal open: 14.30)
Entree: € 15,- (reserveren verplicht)

Adriaan van Dis, Özcan Akyol en Martin Peulen 3

25 jaar Bredevoort Boekenstad

Het jubileumweekend 25 jaar Bredevoort Boekenstad wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, het Lirafonds, Gemeente Aalten en diverse Bredevoortse boekhandelaren.

Wanneer?

Datum:
26 augustus 2018
Tijd:
15:00 - 17:00
Zaal open:
14:30 uur
Entree:
€ 15 (Géén kaarten meer verkrijgbaar aan de kassa)
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken