Laden Agenda

25 jaar Boekenstad: Franca Treur

• Dit evenement is voorbij.

Evenementen Navigatie

Het weekend van 25 en 26 augustus viert Bredevoort Boekenstad zijn 25-jarig bestaan. In dit weekend vinden diverse activiteiten plaats om het jubileum van de Boekenstad te vieren. Op zaterdag 25 augustus nodigt Stichting Vrienden van Bredevoort Boekenstad schrijfster Franca Treur uit in de Koppelkerk in het kader het jubileum en haar vriendendag.

Franca Treur

Franca Treur (1979) is geboren en getogen in Zeeland. Ze studeerde Nederlands en literatuurwetenschap in Leiden. Haar roman ‘Dorsvloer vol confetti’ (2009) was het meest bejubelde debuut in jaren. De roman speelt zich af in een strenggelovige boerengemeenschap in Zeeland. ‘Dorsvloer vol confetti’ draait om de rol van verhalen in een gemeenschap waarin één verhaal als de Waarheid wordt gezien.

Wanneer hoofdpersoon Katelijne aan dat ene verhaal niet genoeg heeft en zelf verhalen begint te vertellen, blijkt haar omgeving daar niet tegen bestand en gaat er van alles mis. Uiteindelijk leert ze dat ze haar verbeelding ook kan inzetten om een positief effect te bereiken. In reformatorische kringen maakte het boek veel los, met name in het Reformatorisch Dagblad.

Na het grote succes van haar debuut met vele prijzen, volgde een tweede roman ‘De woongroep’ (2014), een verhalenbundel ‘X&Y’ (2016), de psychologische roman ‘Hoor nu mijn stem’ (2017) en de verhalenbundel ‘Slapend rijk’ (2018). Naast schrijfster is Franca Treur ook freelance journalist en columnist voor NRC Handelsblad en Trouw.

FRANCA TREUR

Stichting Vrienden van Bredevoort
Boekenstad nodigt schrijfster Franca Treur
uit in de Koppelkerk in het kader van 25
jaar Boekenstad

Organisatie: Stichting Vrienden van Bredevoort Boekenstad
Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort
25 aug
15.00 uur (zaal open: 14.30 uur)
RESERVEREN VERPLICHT

25 jaar Bredevoort Boekenstad

Het jubileumweekend 25 jaar Bredevoort Boekenstad wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, het Lirafonds, Gemeente Aalten en diverse Bredevoortse boekhandelaren.

25 augustus 2018
€ 10 (Vrienden van Bredevoort Boekenstad gratis toegang)
Zaal open:

Reserveer nu