Laden Evenementen

25 jaar Boekenstad: Vrees en treur niet

  • Dit event is voorbij.
‘Vrees en treur niet’ is een buitenexpositie waarin beeldende kunst en literatuur samenkomen. Het is te zien in de tuin van St Bernardus, gelegen achter het pand van Foto21 in Bredevoort.
Expositie Vrees en Treur Niet

‘Vrees en treur niet’ is de titel van het verhaal dat de uit Bredevoort afkomstige schrijver Gerjon Gijsbers geschreven heeft voor de expositie ‘Bernarduspad, beeld en verhaal’. De titel verwijst naar bastions van de vroegere stadsmuur van Bredevoort, met de namen Vrees niet en Treurniet. De geschiedenis vertelt dat in de tuin kerkelijke feesten en sacramentsprocessies gehouden zijn waarbij de Mariagrot werd aangedaan. De namen van de bastions en ook de Mariagrot vindt u nog langs het hoger gelegen betonnen pad. St. Bernardus is het grote witte gebouw aan de rechterkant van de tuin. Het heeft dienstgedaan als nonnenklooster, sanatorium en tot voor kort als bejaardenhuis. De tuin, de gracht en de historische elementen zijn verwerkt in het verhaal.

Fotografen van het Oostgelders Fotografen Collectief hebben zich door het verhaal laten inspireren en de beelden gemaakt. Met steun van de gemeente Aalten, St Foto21Bredevoort en VVV Bredevoort, is het mogelijk gemaakt om van de expositie een boekuitgave te maken met de titel ‘Vrees en treur niet’.

De gebonden uitgave is te koop bij Foto21Bredevoort voor de prijs van € 8,95.

VREES EN TREUR NIET

Een buitenexpositie waarin een verhaal
van schrijver Gerjon Gijsbers en foto’s van
diverse fotografen (Oostgelders Fotografen
Collectief) samenkomen.

Hoofdingang Landstraat 1 Bredevoort
25 & 26 aug
Hele dag

Vrees en treur niet 1

25 jaar Bredevoort Boekenstad

Het jubileumweekend 25 jaar Bredevoort Boekenstad wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, het Lirafonds, Gemeente Aalten en diverse Bredevoortse boekhandelaren.

Wanneer?

Datum:
25 augustus 2018 t/m 26 augustus 2018
Openingstijden:
Vrijdag: 00:00 - 23:59
Zaterdag: 00:00 - 23:59
Zondag: 00:00 - 23:59
Entree:
Gratis
 

Waar?

Vestingpark
Landstraat 1
Bredevoort, Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken