Laden Evenementen

25 jaar Boekenstad: Film- en poëzie-avond (D)

  • Dit event is voorbij.
Bredevoort Boekenstad is 25 jaar geleden euregionaal opgezet, dat wil zeggen dat het niet alleen een Boekenstad is voor Nederlandse, maar ook voor Duitse boekenliefhebbers. Daarom kunt u tijdens het jubileum van 25 jaar Boekenstad ook genieten van een Duits programma-onderdeel.
Scene uit film van Mark Lorei

Vertaler, antiquaar en uitgever Kevin Perryman houdt zich al jaren bezig met het vertalen van Engelse poëzie naar het Duits. In tweetalige edities geeft hij het uit met zijn uitgeverij Babel Verlag. Deze avond draagt Kevin Perryman de naar het Duits vertaalde poëzie voor.

Naast poëzie staat deze avond film op het programma. Twee jonge Duitse filmmakers, Mark Lorei en David J. Lensing, kozen Bredevoort uit als decor voor hun korte films. Ze vertellen meer over het maakproces en tonen hun films. David J. Lensing won begin dit jaar met zijn korte film ‘Wer zuletzt lutscht’ de hoofdprijs bij de 99Fire-Films Award in Berlijn. De avond wordt muzikaal omlijst door het Balalaika Trio.

FILM EN POËZIE-AVOND (D)

Vertaler en uitgever Kevin Perryman
draagt Duitse poëzie voor. Filmmakers
Mark Lorei en David Lensing tonen hun
korte  lms met Bredevoort als decor

Landstraat 13, 7126 AS Bredevoort
25 aug
19.00 uur
Gratis

Film- en poëzie-avond (D) 1

25 jaar Bredevoort Boekenstad

Het jubileumweekend 25 jaar Bredevoort Boekenstad wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, het Lirafonds, Gemeente Aalten en diverse Bredevoortse boekhandelaren.

Wanneer?

Datum:
25 augustus 2018
Tijd:
19:00 - 22:00
Entree:
Gratis
 

Waar?

Antiquariat Bücher Mammut
Landstraat 13
Bredevoort, Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken