Laden Evenementen

Boekpresentatie: de Achterhoekse verzen

  • Dit event is voorbij.
Op zondagmiddag 8 juli presenteert Uitgeverij Fagus de gloednieuwe dichtbundel ‘De Achterhoekse verzen’: een tweetalige dichtbundel met gedichten over de Achterhoek van Pim te Bokkel met Achterhoekse vertalingen van Hans Mellendijk. De bundel is verschenen in het kader van het 350-jarig bestaan van de Achterhoek.

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Willem Sluiter zijn regels “Waer iemand duisent vreugden soek/Mijn vreugt is in dees’ achter-hoek” neerschreef. Hij zal hij niet gedacht hebben dat hij de naamgever zou worden van de Achterhoek. Nu, 350 jaar later, herdenken wij het moment waarop Willem Sluiter de kiem legde voor de naam van dit mooie landsdeel.

Op tal van manieren wordt het 350-jarig jubileum van de Achterhoek dit jaar gevierd. Stichting Eeuwig Erbarmen besloot een reeks van boeken uit te geven die een relatie heeft met de Achterhoek. En de naam daarvoor was natuurlijk snel gevonden: de Achterhoek 350-reeks. Dankzij financiële bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Coulissen Fonds, Stichting De Roos-Gesink, G.A. van de Lugt Stichting, Het Plantenfonds, Stichting Eeuwig Erbarmen en giften van particulieren is de eerste uitgave een feit.

De eerste publicatie is de tweetalige dichtbundel ‘De Achterhoekse verzen’. In deze bundel worden twaalf gedichten van dichter Pim te Bokkel gepresenteerd, die over de Achterhoek gaan of zich afspelen in de Achterhoek. Schrijver Hans Mellendijk waagde zich aan een Achterhoekse vertaling van de twaalf gedichten. Het resultaat is een tweetalige dichtbundel, verluchtigd met tekeningen van Bert Scheuter.

Uitgeverij Fagus presenteert de gloednieuwe dichtbundel op zondagmiddag 8 juli in de Koppelkerk in Bredevoort. Pim te Bokkel, Hans Mellendijk en Bert Scheuter dragen deze middag tweemaal voor. Na aankoop van het boek kan met een gratis consumptie proosten met de auteurs. De auteurs zullen het boek tussen de voordrachten door signeren.

Boekpresentatie de Achterhoekse verzen
Pim te Bokkel

Pim te Bokkel

Schrijver, dichter

Hans Mellendijk

Hans Mellendijk

internaut, dichter, vormgever, columnist, ...

Bert Scheuter

Bert Scheuter

Grafisch Ontwerper, Beeldend Kunstenaar, Columnist, Dichter, Docent Beeldende Vorming, Tekstschrijver, Voice over

Wanneer?

Datum:
8 juli 2018
Tijd:
15:00 - 17:00
Entree:
Gratis
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken