Laden Evenementen

Expositie: Made in de Achterhoek

  • Dit event is voorbij.
Van 7 juli tot en met 19 augustus exposeren twee jonge Achterhoekse talenten in de bovenzaal van de Koppelkerk: Suzan Hijink (Winterswijk, 1997) en Marlon Hinkamp (Bredevoort, 1992). Bij beide kunstenaars tekent zich een verfrissende en speelse zoektocht van kleur en vorm af.

Suzan Hijink (Winterswijk, 1997) is opgegroeid in Bredevoort en studeert Illustratie aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Momenteel loopt zij stage bij Dagblad Trouw, waar ze wekelijks illustraties maakte bij artikelen met uiteenlopende thema’s. In haar werk laat ze verschillende technieken en materialen in elkaar overvloeien. Met haar illustraties stelt ze vragen en vertelt ze verhalen, die veelal gaan over de huidige samenleving. Een samenleving waarin individualisme heerst en waarin alle ontwikkelingen zo razendsnel gaan, dat je erin verdwaalt.

Marlon Hinkamp (Bredevoort, 1992) studeerde in 2017 af aan de kunstacademie Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Collagetechniek is de rode draad in haar werk. Door de collages ontstaan er voor haar nieuwe abstracte werelden, die puur intuïtief zijn vormgegeven. Met haar werk ‘Verbeelding’ heeft Marlon een zoektocht afgelegd tussen tweedimensionaal beeld en driedimensionaal beeld. Marlon onderzocht wat er gebeurt als het tweedimensionale vlak van de collage wordt omgezet in een driedimensionale sculptuur. In haar werk is zij continu op zoek naar een balans tussen vorm, formaat, materiaal en kleur.

Op zondagmiddag 19 augustus zijn Suzan Hijink en Marlon Hinkamp tussen 13.00 en 16.00 uur aanwezig om in gesprek te gaan met de bezoekers over hun werk.
Suzan Hijink

Suzan Hijink

(Winterswijk, 1997)

Marlon Hinkamp

Marlon Hinkamp

(Bredevoort, 1992)

Wanneer?

Datum:
7 juli 2018 t/m 19 augustus 2018
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Entree:
Gratis
 

Waar?

Koppelkerk
Bovenzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken