Laden Evenementen

Expositie: Jelle Otter

  • Dit event is voorbij.
Deze zomer toont de Koppelkerk een expositie van Jelle Otter (Steenwijk, 1925-2012, Wichmond): een schilder van verhalen, landschappen, havens en het dagelijks leven.

Vanaf zijn kinderjaren tekenend en schilderend, begint Jelle na de kunstacademie als zelfstandig kunstenaar. Hij ontwikkelt een eigen kubistisch-expressionistische stijl en blijft zich zijn leven lang daarin ontwikkelen.

Er zijn twee rode draden te herkennen in het oeuvre van Otter. De eerste heeft te maken met zijn interesse in de alledaagse werkelijkheid. Dit resulteert in werken met thema’s dichtbij huis: stillevens, interieurs en portretten. Maar ook zijn stadsgezichten, havens en landschappen vloeien voort uit een zelfde interesse voor het dagelijks leven.

De tweede rode draad wordt gevormd door Jelles interesse in verhalen. De Bijbel is hierin één van de belangrijkste inspiratiebronnen. Naast kunstenaar was Otter restaurateur en connaisseur van voor-reformatorische kerkschilderingen, met name in het noorden en oosten van ons land. Hoogtepunt van dat werk vormt de restauratie van de schilderingen in de Grote Kerk te Harderwijk.

Rondleiding

Elke vrijdag, zaterdag en zondag wordt er een rondleiding aangeboden door de expositie om 14.00 uur en 15.00 uur.

Wanneer?

Datum:
22 juni 2018 t/m 29 juli 2018
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Entree:
€ 5 incl. kopje koffie/thee
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken