Laden Agenda

Pianoconcert: Romayne Wheeler (VS)

• Dit evenement is voorbij.
Zaterdag 19 mei speelt concertpianist Romayne Wheeler in de Koppelkerk.
Deze Amerikaanse concertpianist van internationale allure – ook wel ‘de pianist van het hooggebergte’ genoemd – besloot in 1992 zijn leven en werk te wijden en op te dragen aan de Tarahumara indianen in de hooggebergten van Mexico.

De Tarahumaras wonen op 3000 meter hoogte in het noorden van Mexico, geïsoleerd in grotten aan de randen van diepe canyons. Bezit telt niet voor de Tarahumara, tijd speelt voor hen geen rol en ze zijn zeer zwijgzaam. Het is een zeer arm volk dat zich onder uiterst moeilijke omstandigheden moet zien te redden. De laatste decennia zijn duizenden mensen, vooral jonge kinderen overleden ten gevolge van ondervoeding, ziekte aan de luchtwegen, parasieten en aanverwante ziektes door gebrek aan eten en goed drinkwater.

Af en toe verlaat Romayne Wheeler ‘zijn’ Tarahumaras om concerten in Europa, Canada en de VS te geven. Op die manier zamelt hij geld in dat de Tarahumaras gebruiken voor onderwijs en medische zorg. Tijdens zijn concerten toont Wheeler foto’s van de Tarahumara indianen om bezoekers kennis te laten maken met dit bijzondere volk. Naast eigen composities speelt Wheeler zaterdag 19 mei ook stukken van stukken van Bach, Beethoven en Liszt.

Aanvang:
Zaal open:
Reserveer nu

Koppelkerk (Kerkzaal)
Logo_Koppelkerk-150x180

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Bedankt voor uw aanmelding!