Laden Agenda

Kunstlezing: Anton Heyboer

Zaterdagavond 12 mei geven Heyboer-verzamelaars Willy en Trees van Kleef een lezing over het leven en werk van Anton Heyboer in de Koppelkerk in Bredevoort.

De lezing sluit aan bij de overzichtsexpositie van Heyboer die momenteel in de Koppelkerk te zien is. De tweelingzussen Willy en Trees van Kleef kenden Heyboer persoonlijk en kunnen een unieke inkijk geven in zijn leven en werk.

Bij Anton Heyboer denkt men aan zijn vijf vrouwen en zijn schilderijen. In die volgorde. De Zeister tweeling Trees en Willy van Kleef had jarenlang persoonlijk contact met Heyboer, en nu nog met zijn vrouwen. Hun collectie van Anton Heyboer bestaat uit zo’n 400 werken, waarvan er een kleine tachtig in de Koppelkerk te zien zijn. Heyboer zelf noemde het de mooiste en grootste collectie van zijn werk.

De zussen vertellen het héle verhaal over het leven van Heyboer en zijn manier van werken aan de hand van veertien schilderijen van Heyboer. Zijn ‘goede’ werken, zijn vriendschappen met Harry Mulisch, Godfried Bomans, zijn verblijf in een Duits werkkamp en opname in psychiatrische inrichting Santpoort. Wie was deze excentrieke man, die alle conventies – van de kunstwereld tot het huwelijk – aan zijn laars lapte? De lezing geeft een persoonlijk inkijk in het leven en werk van een kleurrijke, bijzonder boeiende man en kunstenaar.

Aanvang:
Zaal open:
Reserveer nu

Koppelkerk (Kerkzaal)
Logo_Koppelkerk-150x180

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Bedankt voor uw aanmelding!