Laden Evenementen

Expositie: De geheime schetsboeken van Hendrickje Stoffels

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Van 5 mei t/m 24 juni exposeert de Duitse kunstenaar Philipp Pohl (Gelsenkrichen 1951) in de bovenzaal van de Koppelkerk met zijn expositie ‘De geheime schetsboeken van Hendrickje Stoffels’. Pohl studeerde aan de Düsseldorfse kunstacademie en was o.a. leerling van Joseph Beuys.
De geheime schetsboeken van Hendrickje Stoffels 1

In 2016 maakte Pohl tijdens een historische stadswandeling door Bredevoort kennis met Hendrickje Stoffels, het dienstmeisje en de latere partner van Rembrandt, die in Bredevoort geboren werd in 1626. Hendrickje figureerde in vele schilderijen van Rembrandt en runde samen met stiefzoon Titus een kunstwinkel in Amsterdam, waar zij de werken van Rembrandt verkocht. De kennismaking met Hendrickje Stoffels inspireerde Pohl om kunstzinnig aan de slag te gaan met haar verhaal. De expositie ‘De geheime schetsboeken van Hendrickje Stoffels’ is hiervan het resultaat.

Wat nou als Hendrickje Stoffels niet alleen de schrandere en ondernemende partner van Rembrandt was, maar ook een onontdekt tekentalent? Wat nou als ze haar kunstzinnige zijde verborgen hield om Rembrandt niet in de weg te zitten? Hendrickjes werk zou haar tijd ver vooruit zijn: het zou eerder thuis zijn in de moderne tijd dan in de zeventiende eeuw.

In tekeningen gaat Pohl de dialoog aan met deze fictieve zeventiende eeuwse tekeningen van Hendrickje Stoffels. Op 5 mei en 24 juni is Philipp Pohl tussen 13.00 en 17.00 uur aanwezig om met de bezoekers in gesprek te gaan over zijn werk.

Philipp Pohl - Herr R. mit Turban
Philipp Pohl - Bildnis eines jungen Mannes von der Seite

Wanneer?

Datum:
5 mei 2018 t/m 24 juni 2018
Openingstijden:
Vrijdag: 00:00 - 23:59
Zaterdag: 00:00 - 23:59
Zondag: 00:00 - 23:59
Entree:
Gratis
 

Waar?

Koppelkerk
Bovenzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken