Laden Evenementen

Literair Café: Jaap Robben

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Vrijdag 13 april is schrijver en dichter Jaap Robben te gast in het maandelijks Literair Café van de Koppelkerk in Bredevoort. Interviewer Loes Tieman gaat met hem in gesprek over zijn poëzie, zijn roman Birk en zijn vermogen om mensen van alle leeftijden aan te spreken.

Jaap Robben (Oosterhout 1984) begon als theatermaker en groeide uit tot dichter en schrijver van kinder- en jeugdboeken. Twee jaar lang was hij de Stadsdichter van Nijmegen. In 2014 debuteerde hij met de gelauwerde roman Birk voor volwassenen. Het boek gaat over een negenjarige jongen die op een afgelegen eiland woont en die zijn vader voor zijn eigen ogen ziet verdrinken. Het boek won drie prijzen, werd vertaald in vele talen en wordt verfilmd.

“Ik schrijf niet voor kinderen of volwassenen; ik schrijf voor mensen,” verklaarde Jaap Robben vorig jaar aan tafel bij Adriaan van Dis bij De Wereld Draait Door. “Ik schrijf vanuit mijn innerlijke leeftijd. En ik denk dat mijn innerlijke leeftijd acht of negen is. Ik kan niet zo goed over volwassenen schrijven. Ik vind volwassenen oninteressante mensen. Die hebben dingen te doen, die moeten naar hun werk, die moeten de belasting betalen. Kinderen zijn veel minder gebonden aan de regels van het leven, en hebben daardoor een veel grotere fantasie. Dat vind ik veel interessanter.”

In de pauze en na afloop is er de mogelijkheid boeken en dichtbundels te kopen te laten signeren.

Jaap Robben zal worden geïnterviewd door Loes Tieman. Ze spreekt met de schrijver over poëzie, zijn roman BIRK en zijn vermogen om mensen van alle leeftijden aan te spreken. In de pauze en na afloop is er de mogelijkheid boeken en dichtbundels te kopen te laten signeren.

Jaap Robben

Jaap Robben

Schrijver/ dichter

Loes Tieman

Loes Tieman

Interviewer

Wanneer?

Datum:
13 april 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 7.50
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken