Laden Agenda

Concert: JP Den Tex

• Dit evenement is voorbij.

Evenementen Navigatie

Zaterdag 7 april presenteert JP Den Tex in de Koppelkerk in Bredevoort zijn nieuwe plaat Wolf! “JP den Tex is één van Nederlands meest begenadigde singer-songwriters. Hij is als de wijn die met het klimmen der jaren alleen maar beter wordt”, aldus muziekblad OOR.

JP Den Tex (JP staat voor Jan-Pieter, Arnhem 1950) waagde zich in de vroege zeventiger jaren als één van de eersten aan een Nederlandse adaptatie van Amerikaanse countryrock. Wat ze tegenwoordig americana noemen, zat hem blijkbaar in het bloed. Geïnspireerd door Neil Young, Traffic en The Band verscheen in 1971 het spraakmakende album “Little Heroes” van zijn Bergense band Tortilla, waar ook zijn zingende broer Emile deel van uitmaakte.

Verhalenverteller

Met zijn plaat “Heartbeat” (1980) begon zijn carrière als singer-songwriter. Het was het eerste, rootsy resultaat van wat een reeks van heel persoonlijke albums zou worden. Ook begon hij het conceptalbum nieuw leven in te blazen. Geslaagde voorbeelden daarvan zijn “A Quiet Street In Paris” (1986), “Emotional Nomads” (1998) en “American Tune” (2009). Tevens ontwikkelde hij zich – door succesvolle uitstapjes in het theater, waaronder “Op Weg Naar Huis” met Kees Prins en Paul de Munnik (2007) – op het podium tot een boeiend verhalenverteller. Waardoor tegenwoordig óók de bij de verhalen horende liedjes nog aan kracht gewonnen lijken te hebben.

Wolf!

In de tussentijd werd het voor JP Den Tex tijd voor een nieuw studio-album, dat hij deze zaterdag 7 april samen met de Nijmeegse gitariste en mandolinespeelster Yvonne Ebbers zal presenteren in de Koppelkerk. “Wolf!” vertelt het wonderlijke verhaal van de Duitse pop-producer Gustav Wolfowitz, die van de ene op de andere dag zijn New-Yorkse glitter imperium verliest, doordat hij zijn vermogen in de handen van onbetrouwbare anderen heeft gelegd. Met de muziekbusiness gaat het slecht, hij is bijna zestig en zijn zoveelste relatie is op sterven na dood. “Wolf” verklaart zichzelf failliet en belandt tussen de zwervers en straatmuzikanten: hij heeft alleen nog zijn akoestische gitaar, zijn stem en zijn muts. Daar begint zijn hernieuwde kennismaking met die (andere) ‘American Dream’. Over dromers die het nooit zullen maken, maar toch blijven dromen, en zo het Grote Verlangen in leven houden. En daarmee de wereld draaiende.

JP Den Tex De man, de vrouw en de hond (het verhaal van een song)

Aanvang:
Zaal open:
Reserveer nu

Koppelkerk (Kerkzaal)
Logo_Koppelkerk-150x180

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Bedankt voor uw aanmelding!