Laden Evenementen

Tegenlicht Meet Up: Woede als wapen

  • Dit event is voorbij.
Op 4 april is het 50 jaar geleden dat Martin Luther King werd vermoord. Op vrijdag 6 april onderzoeken we in de Tegenlicht Meet Up Bredevoort of de huidige woede in de samenleving kan worden ingezet als een geweldloos wapen voor rechtvaardigheid en tegen racisme. Een voormalig medewerker van King, Harcourt Klinefelter, komt speciaal voor deze discussieavond naar de Koppelkerk te Bredevoort. De omgang met vernedering en woede is bij uitstek een thema dat in de geschiedenis van de Achterhoek een rol speelt. De historici Theo en Leo Salemink gaan in op de omgang van de Achterhoeker met gezag.
Tegenlicht

De Indiase schrijver Pankaj Mishra, geboren en getogen in India, maar sinds 2006 woonachtig in Londen, publiceerde dit jaar het boek Tijd van woede: een geschiedenis van het heden. Hierin probeert hij te duiden waar de door hem zo genoemde ‘golf van paranoïde haat’ vandaan komt. Tegen wie die woede gericht is, en waar deze de laatste decennia toe heeft geleid. Dit is het onderwerp van de Tegenlicht-documentaire Woede als wapen.

Wanneer?

Datum:
6 april 2018
Tijd:
19:00 - 22:00
Entree:
Gratis
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken