Laden Evenementen

Expositie: Winterswijkse schilders

  • Dit event is voorbij.
Van 17 maart tot en met 29 april exposeren vijf Winterswijkse schilders in de bovenzaal van de Koppelkerk. Geurt Schut, Ria ter Haar, Rob ten Dolle, Gine Oldenhuis en Herbert Goosens zijn alle vijf verbonden aan de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst (W.A.S.).

Geurt Schut is op kunstzinnig vlak vaak bezig met schetsmatige tekeningen. Geurts werk kenmerkt zich door de losse en speelse benadering van zijn onderwerpen. In 2016 heeft hij bij de expositie van Winterswijkse Amateur Schilders de juryprijs in ontvangst mogen nemen.

Het werk van Ria ter Haar is te herkennen aan haar streven naar een exacte weergave van het onderwerp zonder haar eigen hand te verliezen. Zij maakt doeken op basis van foto’s en schildert zowel landschappen als portretten en humoristische motieven. Met haar werk won Ria diverse jury- en publieksprijzen. Zij exposeerde onder andere in Aalten in de Oude St. Helenakerk en bij Roerdinkhof in Winterswijk.

Rob ten Dolle schildert portretten en figuratief in slechts enkele kleuren waarbij vooral licht en donker het middel zijn om zijn doel te bereiken. Hij kan met enkele penseelstreken portretten al herkenbaar weergeven.

Herbert Goosens heeft zich een periode toegelegd op het schilderen van portretten van kinderen uit alle delen van de wereld. De helderheid en het oog voor detail zijn kenmerkend voor zijn doeken. Voor twee van zijn werken heeft hij de publieksprijs van de jaarlijkse expositie van de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst in ontvangst mogen nemen.

Het werk van Gine Oldenhuis is herkenbaar aan de vrije hand en het gebruik van gemengde technieken waarbij zij ernaar streeft te werken vanuit haar gevoel. Soms via abstractie, dan weer realistisch, maar nooit met een perfecte weergave tot doel.

Wanneer?

Datum:
17 maart 2018 t/m 29 april 2018
Openingstijden:
Vrijdag: 00:00 - 23:59
Zaterdag: 00:00 - 23:59
Zondag: 00:00 - 23:59
Entree:
Gratis
 

Waar?

Koppelkerk
Bovenzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken