Laden Evenementen

Alzheimer Café: Hugo Borst

  • Dit event is voorbij.

Helaas, het Alzheimer Café is uitverkocht.

U kunt wel reserveren, u komt dan op de wachtlijst. Zodra er plaatsen vrij komen krijgt u bericht.

Vrijdag 16 maart ontvangt de Koppelkerk schrijver Hugo Borst. Hugo zal voordragen uit zijn laatste boek ‘Ach moedertje’, het aangrijpende vervolg op de bestseller ‘Ma’. In dit boek schrijft Hugo over zijn dementerende moeder, haar medebewoners in het verpleeghuis en de enorme werkdruk op haar afdeling.

Het belooft een bijzondere lezing te worden, over een onderwerp wat maatschappelijk – zeker in de gemeente Aalten – de laatste tijd veelvuldig en op verschillende manieren de aandacht heeft. Voor de Koppelkerk, Alzheimer Nederland en de werkgroep Dementievriendelijke gemeente Aalten reden om de handen ineen te slaan en deze avond gezamenlijk te organiseren en gratis aan te bieden aan bezoekers.

‘Ma’ en ‘Ach moedertje’

Hugo Borst verzorgt hij al jaren zijn dementerende moeder. Haar mentale achteruitgang beschreef hij in de bestseller ‘Ma’ (2015). In 2016 schreef Hugo Borst met Carin Gaemers een brief aan staatssecretaris Van Rijn over de ondermaatse ouderenzorg in Nederland. Dit leidde tot het manifest Scherp op ouderenzorg. Met succes; er kwam aandacht én extra geld voor de ouderenzorg.

In 2017 verscheen het boek ‘Ach moedertje’. Geëngageerder dan ‘Ma’, want de moeder van Hugo verblijft sinds 2,5 jaar in een verpleeghuis, waardoor hij nu uit eerste hand ziet met welke problemen de ouderenzorg geconfronteerd wordt.

Hugo Borst

Hugo Borst

Hugo Borst is eigenzinnig en staat bekend om zijn kritische en uitgesproken meningen en om zijn kennis van het voetbal en de voetbalwereld in het bijzonder. Hij is columnist bij het Algemeen Dagblad en AD Sportwereld, is wekelijks op Radio 1 te horen als presentator van ‘Langs de lijn’ en is een regelmatige gast in tv- programma’s. Daarnaast schrijft hij boeken.

De toegang gratis.
Uw vrije gift voor Alzheimer Nederland stellen wij zeer op prijs.

Wanneer?

Datum:
16 maart 2018
Tijd:
19:30
Zaal open:
19:00 uur
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken