Laden Evenementen

Concert: Artvark

  • Dit event is voorbij.
Op zaterdag 3 maart komt het doorgewinterde, maar moderne saxofoonkwartet Artvark naar de Koppelkerk. Het kwartet, bestaande uit Rolf Delfos (alt sax), Bart Wirtz (alt sax), Mete Erker (tenor sax) en Peter Broekhuizen (bariton sax) staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoons. Artvark ontroert, stinkt, gromt en suist.

Artvark stapt af van een stijf zittend optreden met lessenaars, meandert zich door muzikale tradities en beweegt zich zo in een geïmproviseerde choreografie over het podium. In hun meer dan tienjarige bestaan als kwartet speelden ze op grote internationale festivals als het North Sea Jazzfestival, het Caïro Jazz Festival, het Bohemia Jazz festival in Praag en Jazz Brugge, en toerde door Ierland, Turkije en Zuid Afrika. Ook gingen ze samenwerkingen aan met onder andere jazzlegende Peter Erskine, de Senegalese meesterdrummer Doudou n’Diaye Rose en de Deense rockband Efterklang. Naast deze muzikale samenwerkingen zochten ze ook de combinatie met beeld met theatervoorstellingen.

(tekst gaat verder onder de video)

Op 3 maart staan ze in tegenstelling tot wat men van ze gewend is, enkel als saxofoonkwartet op het podium. Ze zullen deze avond hun nieuwste CD en concert ‘TRANCE’ ten gehore brengen. Als kwartet zijn ze die avond één verhaal in één adem. Vanuit één toon belandt de luisteraar langzaam via een pulserend ritme in een caleidoscopisch weefsel van over elkaar buitelende melodieën en kleurrijke samenklanken. Edisonwinnaar Bart Wirtz trad al eerder op in de Koppelkerk met zijn trio.

Rolf Delfos

Rolf Delfos

Is docent aan de Conservatoria van Den Haag en Zwolle. Gedurende zijn carrière nam hij meer dan 100 albums op in verschillende combinaties en samenwerkingen. In 2017 kwam zijn eerste CD onder eigen naam uit, maar hij reist nog steeds van Australie tot Zuid Afrika, van Colombia tot Canada met zijn groepen.

 

Bart Wirtz

Bart Wirtz

Studeerde in 2002 cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium en vervolgde zijn studie in New York. Hij speelde in verschillende bands en won diverse prijzen als de Erasmus Jazz Prize, Leiden Jazzaward, Breda Jazzprijs, 2 Edison nominaties en een Edison Publieksprijs. Bart Wirtz trad begin 2017 ook al op in de Koppelkerk met zijn jazz-trio.

Mete Erker

Mete Erker

Studeerde in 1998 af aan het Koninklijk Conservatorium en trad dat jaar direct op tijdens het North Sea Jazzfestival. 2017 was voor hem een productief jaar waarin maar liefst 3 albums uitkwamen.

 

Peter Broekhuizen

Peter Broekhuizen

Studeerde in 1990 bij Ferdinand Povel af aan het Rotterdams Conservatorium. Zijn roots liggen in soul-jazz/funk. Met zijn verschillende samenwerkingen trad hij op over de hele wereld met artiesten als onder ander Van Morrison.

 

Wanneer?

Datum:
3 maart 2018
Tijd:
20:30 - 22:30
Zaal open:
20:00 uur
Entree:
€ 10.00
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken