Laden Agenda

Concertlezing: De oudheid in Schubert, Schumann en Brahms

Vrijdagavond 9 februari presenteren dr. Casper de Jonge, mezzosopraan Wieneke Jansen en bariton Jan Douwes een concertlezing over de oudheid in de liederen van Schubert, Schumann en Brahms. Verdieping en muziek komen samen op deze avond in de Koppelkerk in Bredevoort.

Griekse gedichten van Sappho, Anacreon, Alcaeus en Alcman hebben de dichters van de 18e en 19e eeuw geïnspireerd tot het schrijven van hun eigen lyrische poëzie. Componisten als Schubert, Brahms en Wolf hebben deze gedichten vervolgens op muziek gezet.

Waarom werden Goethe, Schiller en Mayrhofer gegrepen door de Griekse poëzie? En op welke manier komen de motieven van de Griekse poëzie tot uitdrukking in de romantische liedkunst? Dergelijke vragen zullen worden beantwoord in de lezing van Casper de Jonge (Universiteit Leiden). Met mezzosopraan Wieneke Jansen en bariton Jan Douwes zal hij een aantal liederen live ten gehore brengen vanachter de vleugel.

Franz Schubert by Wilhelm August Rieder 1875
Casper de Jonge

Casper de Jonge

Universitair docent Grieks, organist

Wieneke Jansen

Wieneke Jansen

Mezzosopraan

Jan Douwes

Jan Douwes

Bariton

Reserveren

  Wanneer?

  Datum:
  9 feb
  Aanvang:
  20:00 uur
  Zaal open:
  19:30 uur
  Entree:
  € 10.00
  Reserveer nu

  Waar?

  Koppelkerk (Kerkzaal)
  Koppelstraat 35
  Bredevoort, 7126 AG Nederland
  Logo_Koppelkerk-150x180

  Ontvang onze nieuwsbrief

  en blijf op de hoogte van onze activiteiten

  Bedankt voor uw aanmelding!

  Pin It on Pinterest

  Share This
  Verdieping
  Kunsten
  Boeken