Laden Evenementen

Concert: Ewout Dercksen & The Bobs

  • Dit event is voorbij.
Op zaterdagavond 13 januari treedt saxofonist Ewout Dercksen met The Bobs op in de Koppelkerk. Het trio onderscheidt zich door pakkende eigen composities, veel energie, en hecht samenspelende topmusici.
Ewout Dercksen

Ewout Dercksen is geboren in Aalten en heeft de eerste jazz-ervaringen opgedaan bij de Winterswijkse jazzvereniging Jazzewind. Na zijn studie aan het Arnhems conservatorium is hij in Arnhem blijven wonen. Hij heeft meerdere CD’s uitgebracht met verschillende bezettingen en vooral eigen composities. The Bobs is op zijn initiatief ontstaan.  Naast Dercksen bestaat het trio uit bassist Taeke Stol en drummer Wim de Vries. Wat aanvankelijk begon als een oefenband werd al snel een vehikel voor muzikale experimenten. De muziek is avontuurlijk maar nooit ontoegankelijk.

Sterke melodieën en duidelijke structuur in de muziek zorgen ervoor dat de luisteraar steeds geboeid blijft. Improvisatie en gecomponeerde muziek lopen daarbij naadloos in elkaar over. De leden van de band komen uit omgeving Arnhem en Nijmegen en hebben allen hun sporen in de jazzmuziek meer dan verdiend. Zo is Wim de Vries door de Slagwerkkrant in 2016 uitgeroepen tot beste jazzdrummer in de Benelux. De naam ‘The Bobs’ verwijst naar een door Dercksen geschreven hommage aan de (vele) tenorsaxofonisten met de voornaam Bob.

November 2016 trapte Ewout Dercksen met The Bobs de tweemaandelijkse jazzconcerten in de Koppelkerk af. Het optreden beviel zo goed dat het trio nu terug is in de Koppelkerk.

Wanneer?

Datum:
13 januari 2018
Tijd:
20:30 - 22:30
Zaal open:
20:00 uur
Entree:
€ 10
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken