Laden Evenementen

Tegenlicht Meet Up: Hoe duur is natuur

  • Dit event is voorbij.
Hoe duur is natuur 1
De natuur: een schaars goed in Nederland. Op vrijdagavond 12 januari staat de natuur centraal in de maandelijkse Tegenlicht Meet Up in de Koppelkerk. Met lokale, inspirerende gasten discussiëren we over de waarde van natuur en over hoe we zelf een verschil kunnen maken in de Achterhoek.
Tegenlicht Meet Up Bredevoort

We hebben dringend een toekomstbestendig scenario voor de natuur nodig. Tot nu toe beschermen we de natuur veelal door er een hek omheen te plaatsen. Is dit wel de juiste manier van doen? In ons dagelijks leven zijn wij op talloze manieren afhankelijk van de natuur. Momenteel wordt daarom gewerkt aan een nieuwe visie op natuur waarin de waarde van natuur inzichtelijk wordt gemaakt in termen van onze welvaart en economie.

Door een economische benadering te kiezen willen natuurbewegingen demonstreren dat investeren in natuur een slimme investering is. Hoe? Door bijvoorbeeld te investeren in de aanleg van de Marker Wadden: een nieuw waddengebied in het Markermeer dat wordt aangelegd voor recreatiedoeleinden én om de biodiversiteit in het gebied te vergroten. Natuur en economie gaan hier hand in hand.

Ook in de Achterhoek wordt op een slimme manier wordt geïnvesteerd in de natuur. We praten hier deze avond over met interessante gasten. Te gast zijn Dyon Temming van Het Buitenburo, een adviesbureau voor duurzame landschappelijke ontwikkeling, natuurfilosofe Yvonne Cuijpers en Bernhard Harfsterkamp, kenner en liefhebber van de natuur in Aalten en Winterswijk. Zij laten zien hoe ook in de Achterhoek het verschil kan worden gemaakt. Moderator deze avond is Siebrand Miedema.

Dyon Temming

Dyon Temming

Landschaps- ontwikkelaar bij Het Buitenburo

Yvonne Cuijpers

Yvonne Cuijpers

Natuurfilosoof

Bernhard Harfsterkamp

Bernhard Harfsterkamp

Kenner van de Aaltense en Winterswijkse natuur

Siebrand Miedema

Siebrand Miedema

Moderator

Wanneer?

Datum:
12 januari 2018
Tijd:
19:00 - 22:00
Zaal open:
19:00 uur
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken