Laden Evenementen

Expositie: Achterhoekse meesters

  • Dit event is voorbij.

Achterhoekse meesters

Deze winter toont de Koppelkerk vijf meesters in de schilderkunst die hun hart verloren aan de Achterhoek. De expositie is te zien van 12 januari tot en met 2 april en wordt elke vrijdag, zaterdag en zondag verrijkt met een rondleiding om 14.00 en 15.00 uur.

Joop Kruip

Joop Kruip (1935-2016) uit Aalten leefde van en voor de kunst. Hij was een zeer veelzijdig kunstenaar en liet een oeuvre na dat reikt van olieverf tot gouaches, van beeldhouwwerk tot mozaïek.

Achterhoekse meesters - Joop Kruip - zonder titel

Toon Klaver

Toon Klaver (1933) uit Lochem zou een Nederlandse impressionist kunnen worden genoemd. Een warm kleurenpalet kenmerkt zijn werk. Composities van stillevens, naakten en stadsgezichten worden rechtstreeks met de kwast op het doek gezet.

Achterhoekse meesters - Toon Klaver - Stilleven

Hennie de Korte

Voordat Hennie de Korte (1941) neerstreek in Aalten woonde hij lange tijd in Australië. Hij raakte gefascineerd door havens van vreemde landen. De dromerige en verstilde sfeer van zijn schilderijen doet denken aan de Haagse School.

Achterhoekse meesters - Hennie de Korte - Haven Rotterdam

Gerard Velthuis

Als zoon van een meubelmaker, werd creëren Gerard Velthuis (1935) met de paplepel ingegoten. Vanaf 1995 richtte hij zich volledig op schilderen en beeldhouwen. De inspiratiebron voor zijn kleurrijke doeken is altijd het Achterhoekse en Twentse land.

Achterhoekse meesters - Gerard Velthuis - Landschap “’t Noorderbroek”

Riek van der Lichte

Riek van der Lichte (1908-2001) leerde de kneepjes van het vak in het Rijksmuseum in Amsterdam. In de hongerwinter trok zij samen met haar zus naar het Winterswijkse Woold. Als Amsterdams meisje verloor zij haar hart aan het Achterhoekse land.

Achterhoekse meesters - Riek van der Lichte - Landschap

Wanneer?

Datum:
12 januari 2018 t/m 2 april 2018
Openingstijden:
Vrijdag: 00:00 - 23:59
Zaterdag: 00:00 - 23:59
Zondag: 00:00 - 23:59
Entree:
€ 5 inclusief kop koffie of thee. Rondleiding om 14.00 en 15.00 uur.
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken