Laden Evenementen

Film: Die Blechtrommel

Op vrijdag 15 december wordt in het Filmhuis Bredevoort de film ‘Die Blechtrommel’ naar het boek van Günter Grass vertoond. De filmvertoning maakt deel uit van het nevenprogramma van de overzichtsexpositie van Günter Grass die gelijktijdig in de Koppelkerk te zien is.

Danzig, 1924. De kleine Oskar is van bij zijn geboorte een vreemd kereltje. Hij was liever niet geboren want de wereld bevalt hem helemaal niet. Toch verlangt hij er naar om zo snel mogelijk drie jaar te worden. Dan krijgt hij van zijn moeder een blikken trommel. Op die dag besluit Oskar om niet meer te groeien en laat zich van een trap vallen. Oskar blijft inderdaad klein en verstoort met zijn trommel en zijn hoge stem – waarmee hij glas kan breken – het leven van de volwassenen. Door zijn opengesperde angstige kinderogen volgen we de opkomst van het Nationaal Socialisme en de catastrofe van de oorlog.

Filmhuis Bredevoort is gevestigd in het kulturhus ’t Grachthuys. Voor deze film kunt u ook gebruik maken van een film en diner-arrangement in de brasserie van ’t Grachthuys voor de vriendenprijs van € 20,-.

Reserveren

  Film € 6,- p.p.Film + diner € 20,- p.p.

  * verplicht veld

  Waar?

  Kulturhus ’t Grachthuys
  Kruittorenstraat 1
  Bredevoort, 7126 BH Nederland
  + Google Maps
  Telefoon:
  0543 451 214
  Website:
  http://www.kulturhusbredevoort.nl/activiteiten/filmhuis/

  Wanneer

  Datum:
  15 dec
  Tijd:
  20:00 - 22:00

  Overige info

  Aanvang
  20.00 uur
  Zaal open
  19.30
  Logo_Koppelkerk-150x180

  Ontvang onze nieuwsbrief

  en blijf op de hoogte van onze aktiviteiten

  Bedankt voor uw aanmelding!

  Pin It on Pinterest

  Share This
  Verdieping
  Kunsten
  Boeken