Laden Evenementen

Tegenlicht Meet Up: De toekomst van de lokale media

  • Dit event is voorbij.
Op aanvraag van de gemeente Aalten staat op vrijdagavond 1 december in Tegenlicht Meet Up Bredevoort de vraag centraal: is er toekomst voor lokale en regionale media? Onder leiding van Eric Schuurman gaan we in discussie met o.a. Achterhoek Nieuws, De Gelderlander en Regio8. De toegang is vrij.
Tegenlicht Meet up Bredevoort logo

Er tekent zich een transformatie af in onze nieuwsvoorziening. In de documentaire Kwestie van vertrouwen belicht Tegenlicht de overgang van een traditionele top down-nieuwsvoorziening naar een horizontale nieuwsvoorziening. Waar vroeger professionele redacties het nieuws bepaalden, bepalen nu individuele burgers zelf en onderling het nieuws via internet en sociale media. Maar wie waakt over de waarheid in dit ongecontroleerde domein? En is nepnieuws van echt nieuws te onderscheiden?

De toekomst van de lokale en regionale media

Het vormt de opmaat tot de vraag of lokale en regionale media nog wel toekomst hebben. Van oudsher dient de pers twee kerndoelen: informeren en controleren. Kan de lokale en regionale pers deze rol van nieuwsbrenger en waakhond nog wel vervullen nu abonnementen en advertenties teruglopen? Is de lokale media verworden tot een bundeling persberichten? Neemt burgerjournalistiek de rol van de traditionele journalistiek over?

De toekomst van de lokale en regionale media 2

Aan de hand van stellingen discussiëren we deze avond over de toekomst van onze nieuwsvoorziening. In het bijzonder over die van de lokale en regionale pers. Onder leiding van moderator Eric Schuurman (voormalig presentator TV Gelderland) gaan we in gesprek met Gerwin Nijkamp (hoofredacteur Achterhoek Nieuws), Gerco Mons (journalist De Gelderlander), Peter Berendsen (directeur Regio8) en vele anderen. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te denken en te discussiëren.

Gerwin Nijkamp

Gerwin Nijkamp

Hoofdredacteur Achterhoek Nieuws

Gerco Mons

Gerco Mons

Journalist De Gelderlander

Peter Berendsen

Peter Berendsen

Directeur Regio8

Eric Schuurman

Eric Schuurman

Discussieleider, voormalig presentator TV Gelderland

Wanneer?

Datum:
1 december 2017
Tijd:
19:00 - 22:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken