Laden Evenementen

Koppelsessies: Jazz-orkest Hot & Sweet

  • Dit event is voorbij.
Zondagmiddag 26 november is het weer tijd voor de altijd gezellige jazz jamsessie in het Boekencafé van de Koppelkerk. Jazz-orkest Hot & Sweet leidt de jamsessie, maar collega-muzikanten worden van harte uitgenodigd mee te jammen.

De meeste leden van het achtkoppige orkest zijn al jazzmuzikant vanaf de jaren zestig. Ze traden op in Nederland en ver daarbuiten. Hot & Sweet is in staat om allerlei stijlen te spelen. De “stomp” van de oude jazz, de “blues” vanuit de tenen, de jazzballads van Ella Fitzgerald en Billy Holiday, de vroege swing en harmonieën van Duke Ellington, maar ook de stijl van de bebop komt in hun repertoire voor.

De eigen composities van Karel Giltay (piano en sax) worden ook graag gespeeld. Karel schreef nummers met de roots in de oude jazz, maar met moderne melodische invallen en bijzondere ritmes. Henny Dokter (sousafoon) schreef de teksten. “Verrassend en vernieuwend”, is het commentaar van de jazzliefhebbers. Dini Snijders zingt en swingt samen met Hot & Sweet en zorgt voor een eigen beleving van de jazzmuziek

Hot & Sweet. JAZZ

De meeste leden van het achtkoppige orkest zijn al jazzmuzikant vanaf de jaren zestig. Ze traden op in Nederland en ver daarbuiten. Hot & Sweet is in staat om allerlei stijlen te spelen. De “stomp” van de oude jazz, de “blues” vanuit de tenen, de jazzballads van Ella Fitzgerald en Billy Holiday, de vroege swing en harmonieën van Duke Ellington, maar ook de stijl van de bebop komt in hun repertoire voor.

De eigen composities van Karel Giltay (piano en sax) worden ook graag gespeeld. Karel schreef nummers met de roots in de oude jazz, maar met moderne melodische invallen en bijzondere ritmes. Henny Dokter (sousafoon) schreef de teksten. “Verrassend en vernieuwend”, is het commentaar van de jazzliefhebbers. Dini Snijders zingt en swingt samen met Hot & Sweet en zorgt voor een eigen beleving van de jazzmuzie

Wanneer?

Datum:
26 november 2017
Tijd:
15:00 - 17:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken