Laden Evenementen

Workshop: Mondharmonica met Hans ‘Homesick’ de Vries

  • Dit event is voorbij.
Na een zinderend optreden is harmonicaspeler Hans ‘Homesick’ de Vries van The Louisiana Men op vrijdag 24 november terug in de Koppelkerk. Ditmaal voor een workshop mondharmonica ‘for absolute beginners’. Al na een kwartier speelt iedereen zijn eerste bluesje!

Altijd al mondharmonica willen spelen, maar kwam het er nooit van? Heeft u er al jaren één thuis liggen, maar doet er niets mee? Grijp dan nu uw kans: op vrijdag 24 november kunt het basisprincipe leren van de mondharmonica.

De harmonica – ook wel bluesharp genoemd – is niet alleen een super instrument voor de blues, maar juist ook voor allerlei andere muziekstijlen. Van smartlappen tot deltablues. Het is een eenvoudig bespeelbaar instrument en past zo in de binnenzak. Niet voor niets is de harmonica al jaren onverminderd populair.

Harmonica Hans de Vries - (c) Charlie Wessels

De harmonica – ook wel bluesharp genoemd – is niet alleen een super instrument voor de blues, maar juist ook voor allerlei andere muziekstijlen. Van smartlappen tot deltablues. Het is een eenvoudig bespeelbaar instrument en past zo in de binnenzak. Niet voor niets is de harmonica al jaren onverminderd populair.

Deelnemers aan de workshop hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben.
Uniek aan deze workshop is dat je met niets begint en na een uur lol naar buiten komt met je eigen harmonica waar je ook echt al wat op kunt spelen. De workshop duurt ongeveer anderhalf uur. Deelnemers krijgen een lesblaadje mee en – voor wie dat wil – gratis vervolgles via internet.

Deelname kost € 25,- inclusief goede kwaliteit mondharmonica in de toonsoort C en een kopje koffie of thee.

Wanneer?

Datum:
24 november 2017
Tijd:
20:00 - 21:30
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken