Laden Evenementen

Concert: Tribute to Miles Davis – Mosquito Jazz

  • Dit event is voorbij.
Miles Davis herleeft in de Koppelkerk. Jazz-kwintet Mosquito Jazz brengt deze zaterdagavond 11 november een ode aan dit jazz-icoon.

 

Mosquito Jazz

Mosquito Jazz is inmiddels een gevestigde naam in het jazzcircuit. Dit kwintet, bestaande uit Arjan Stam (trompet), Arjen van El (tenorsax), Pieter van Santen (piano), Uli Wentzlaff-Eggebert (contrabas) en Imre Kruis (drums), is ontstaan tijdens het maandelijkse Taste of Jazz in Deventer. Aan het Muggeplein waar dit evenement plaatsvindt, dankt de formatie zijn naam.

Het kwintet heeft elkaar gevonden in de ambitie projecten te doen waarbij één jazzmuzikant centraal staat. Zo hebben ze ook een Art Blakey Tribute en een Horace Silver Tribute op hun naam staan. Tijdens hun Miles Davis Tribute op 11 november zal vooral de periode tussen 1955 en 1960 centraal staan. In deze beroemde kwintetperiode groeiden musici als John Coltrane, Bill Evans, Paul Chambers, Wyton Kelly en Jimmy Cobb uit tot wereldsterren.

Bekende stukken als So What, Round Midnight, All of You, Milestones en Four zullen zeker voorbij komen.

Wanneer?

Datum:
11 november 2017
Tijd:
20:30 - 22:30
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken