Laden Agenda

Concertlezing: Zonder Luther geen Bach

  • Dit evenement is voorbij.
>

Evenementen Navigatie

In dit Lutherjaar besteedt de Koppelkerk in Bredevoort op verschillende wijzen aandacht aan de beroemde reformator. Op zaterdag 14 oktober brengen zangeres Sandra en pianist Stephan Dieckmann in een muzikale lezing niet alleen het leven, maar ook de muziek van Luther onder de aandacht.
Duo Klangwelt

Maarten Luther wist het al: “Muziek is een puur cadeau, een geschenk van God. Ze verdrijft de duivel, ze maakt de mensen vrolijk en men vergeet door haar alle zonden.” Maarten Luther effende daarom met de reformatie de weg voor een veelomvattende kerkmuziek; iedereen moest namelijk door muziek de woorden van de Bijbel kunnen begrijpen.

Het muziekechtpaar Sandra en Stephan Dieckmann tonen in een multimediaal concert verschillende stadia in het leven en het werk van Maarten Luther en brengen dit ten gehore in de muziek van J.S. Bach. Daarvoor treden zij op met bekende koorzangen en aria’s met teksten van Luther. De voertaal is Duits.

Het muziekechtpaar Dieckmann treedt op onder de naam Duo Klangwelt. Met zang en pianospel betoveren zij stijlvast. Het echtpaar komt oorspronkelijk uit het midden van Duitsland en wijdden zich in het bijzonder aan de barokmuziek uit die regio. Ze voelen zich echter in vele genres thuis. Van jongs af aan hebben zij zich beide volledig aan de muziek gewijd en hebben elkaar door de muziek leren kennen. In hun muziek toont het echtpaar hun passie voor oude en jonge meesters.

Wanneer?

Datum:
14 okt 2017
Tijd:
20:00 - 22:00 uur

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Logo_Koppelkerk-150x180

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Bedankt voor uw aanmelding!

Pin It on Pinterest

Share This
Verdieping
Kunsten
Boeken