Laden Agenda

Expositie: Dienaar Maarten en zijn heer Käthe

  • Dit evenement is voorbij.
Ook in de Koppelkerk wordt aandacht besteed aan het Lutherjaar. Vanaf 30 september tot en met 29 oktober zal in de bovenzaal een expositie te zien zijn met illustraties van satiricus Klaus Cordes bij de teksten van de bekende protestantse reformator Maarten Luther (1483-1546).
Klaus Cordes

Op 31 oktober 1517 zou Luther zijn 95 stellingen op de Slotkerk in Wittenberg hebben gespijkerd tegen de handel in aflaten. De daad is de geschiedenis ingegaan als het begin van de reformatie en het protestantisme. Precies 500 jaar later, in het Lutherjaar, presenteert Klaus Cordes uit Bocholt in de Koppelkerk zo’n vijftig visualisaties van beroemde citaten van Luther.

Dit doet de satiricus op bijzondere wijze. Het uitgangspunt van de expositie ‘Dienaar Maarten en zijn heer Käthe’ is een portretpostzegel van Luther en zijn vrouw Katharina von Bora. Deze postzegels verwerkt hij tot hedendaagse beeldcollages waarin de monnik en reformator plotseling de rol inneemt van kelner, danser of postbode. De collages voorziet Cordes met citaten van Luther. Zo worden de woorden van Luther door de kunstenaar in een hedendaagse en (vaak onbedoeld) komische context geplaatst.

Wanneer?

Begin:
30 sep 2017 @ 11:00
Einde:
29 okt 2017 @ 17:00

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
STAS Schilderij ophangsystemen
Logo_Koppelkerk-150x180

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Bedankt voor uw aanmelding!

Pin It on Pinterest

Share This
Verdieping
Kunsten
Boeken