Laden Evenementen

Concert: Kapok

  • Dit event is voorbij.
Jazz-trio Kapok opent het jazz-seizoen van de Koppelkerk op zaterdag 9 september. Dit inventieve trio werd in 2014 beloond met de Edison Publieksprijs.

Kapok is een jong, ongewoon trio. De band combineert elementen uit verschillende genres en tradities: de frasering en harmonieën van de jazz; de podiumenergie en compacte vormen van pop en funk; de grooves en percussieinstrumenten uit rootsmuziek; de interactie en de abstracte geluidencombinaties uit de vrije improvisatie. Ook het instrumentarium is ongewoon – een basinstrument ontbreekt, de drumkit is zelf samengesteld en het melodie-instrument is de hoorn, met zijn klassieke traditie. Met behulp van deze zeer verschillende middelen maakt Kapok muziek die tegelijkertijd overal en nergens op lijkt, en die het tapijt steeds weer onder de voeten van de luisteraar vandaan trekt. Muziek die gecontroleerd en energiek kan zijn, om plotseling om te slaan naar improvisatorische vrijheid en abstractie.

De band werd opgericht in 2011 in de Kytopia studio, waar het eerste album Flatlands in twee weken werd geschreven, geimproviseerd en opgenomen. Na de enthousiaste ontvangst door publiek en pers speelde de band vele concerten in binnen- en buitenland, werd bekroond met de prijs voor Beste Groep in de prestigeuze Dutch Jazz Competition, en won de European Jazz Competition 2013. Met het tweede album Kapok (2014), opgenomen in het 16e-eeuwse Kasteel Beverweerd, bereikte Kapok een grotere compactheid van vorm en een verdieping van de composities. Dit album werd bekroond met de Edison Publieksprijs. Kapok heeft opgetreden in binnen- en buitenland, op o.a. het London Jazz Festival, in het Concertgebouw, Jazzahead! Bremen, en twee keer op het North Sea Jazz Festival. Het derde album Glass to Sand werd uitgebracht in september 2015.

Kapok bestaat uit:
Morris Kliphuis – hoorn, cornet
Timon Koomen – gitaar
Remco Menting – drums, percussie

Wanneer?

Datum:
9 september 2017
Tijd:
20:30 - 22:30
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken