Laden Agenda

Lezing: De kat in de kunst

• Dit evenement is voorbij.

Evenementen Navigatie

Te midden van de expositie ‘Kat in de kunst’ geeft kunstenares Meta Dame op zaterdagavond 29 juli in de Koppelkerk een lezing over de kat in de kunst van het Oude Egypte tot aan de hedendaagse kunst.

De kat heeft met zijn charme, onafhankelijkheid, beminnelijkheid, felheid en zijn mysterieuze uitstraling eeuwenlang vele kunstenaars geïnspireerd. In zijn dubbelzinnigheid is de kat enerzijds symbool komen te staan voor onvoorwaardelijk liefde en anderzijds voor onheil.

Kunstenares Meta Dame neemt toehoorders deze avond mee van het Oude Egypte, waar de kat heilig was en in de gedaante van Katgodin Bastet werd verafgood, via China en Japan waar het dier eveneens werd vereerd, naar Europa waar de kat in de Middeleeuwen transformeerde tot verschijning van satan en metgezel van de heks.

De lezing plaatst de expositie ‘Kat in de kunst’ waarin beeldend (kat)kunstenaars Carolien Klein Goldewijk (schilderijen), Meta Dame (sculpturen) en Ineke Mengelder (schilderijen) in een breder cultuurhistorisch perspectief.

Meta Dame

29 jul 2017

Logo_Koppelkerk-150x180

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Bedankt voor uw aanmelding!