Laden Agenda

Expositie: Vitamine ZEE

• Dit evenement is voorbij.
Het zomerse weer vraagt om een zomerse expositie in de Koppelkerk. Van 15 juli tot en met 20 augustus exposeert de Utrechtse kunstenares Anneke van der Lende (1973) met ‘Vitamine ZEE’ in de bovenzaal van de Koppelkerk in Bredevoort. De expositie is vrij toegankelijk.

Anneke van der Lende houdt van de zee en het strand: het water, de weidsheid, de wind, de prachtige Hollandse wolkenluchten en de weerspiegelingen in het natte zand. De schoonheid en vrijheid die ze ervaart probeert ze, net als de impressionisten, zo direct mogelijk in olieverf vast te leggen op doek. Daarom schildert Van der Lende ‘live’ met een ezel op het strand. In het atelier werkt ze dit uit op grotere doeken.

Ook het spelende kind is een belangrijke inspiratiebron. “Misschien omdat ik mezelf erin herken?”, verklaart Van der Lende. In de expositie ‘Vitamine ZEE’ zijn nieuwe zoute zee-impressies van de kunstenares te bewonderen.

Begin:
15 jul 2017
Einde:
20 aug 2017

STAS Schilderij ophangsystemen
Logo_Koppelkerk-150x180

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Bedankt voor uw aanmelding!