Laden Evenementen

Kenniscafé: Boekbinden

  • Dit event is voorbij.
Op zaterdag 24 juni vertelt boekbinder Annebet Tannemaat over de kunst van haar bijzondere ambacht in het maandelijkse Kenniscafé van de Koppelkerk. Deze avond zullen toehoorders onder leiding van Annebet bovendien leren hoe zij zelf een boekje maken.

Toen Annebet Tannemaat in 1997 in een boekbinderij de eerste beginselen van het handboekbinden eigen maakte, werd zij gegrepen door dit vak. Het werken met de materialen die hierbij gebruikt worden, zoals papier, karton, linnen en leer spreekt haar erg aan. Sindsdien volgde Annebet vele cursussen en workshops.

In de loop van de tijd werd het haar steeds duidelijker dat er in Nederland weinig goede opleidingen zijn waar men onderwezen kan worden in het vak handboekbinden. Daarom trok zij naar Genk in België voor de opleiding Handboekbinden aan de Stedelijke Academie voor Plastische Kunsten. In 2011 studeerde zij af voor de Hogere Graad en in 2014 rondde zij de specialisatie ‘Kunstboekbinden’ af. Annebet is erkend handboekbinder bij de Vereniging Nederlandse Handboekbinderijen.

Sinds 2000 geef Annebet Tannemaat cursussen en workshops in het handboekbinden. Maar ook lezingen in het atelier over dit ambacht worden regelmatig gehouden. Haar achtergrond als leerkracht komt hierbij goed van pas. Naast het geven van cursussen en workshops houdt zij zich ook bezig met opdrachten van bedrijven, particulieren en eigen werk.

Annebet Tannemaat

Wanneer?

Datum:
24 juni 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken