Laden Evenementen

Tegenlicht Meet Up: Boer zoekt voedselflat

  • Dit event is voorbij.

Het huidige voedselsysteem is inefficiënt en zeer belastend voor het milieu. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we de naar schatting 9 miljard mensen in 2050 kunnen blijven voeden zonder het milieu verder in gevaar te brengen?

In de Tegenlicht Meet Up van vrijdag 16 juni in de Koppelkerk zullen we naar aanleiding van de Tegenlicht-aflevering ‘Boer zoekt voedselflat’ kijken naar verschillende landelijke initiatieven, maar zullen we ons vooral ook richten op wat wij hier in de Achterhoek (kunnen) doen.

Voedsel wordt de hele wereld over verplaatst om op plekken te belanden waar men dit zelf niet kan verbouwen. Enorme hoeveelheden water zijn nodig om het voedsel te produceren en daarnaast is twee derde van de watervervuiling afkomstig van pesticiden. Dit kan en moet efficiënter en milieuvriendelijker. Een initiatief om de enorme afstanden die voedsel aflegt te verkleinen en verspilling tegen te gaan zijn vertical farms, waarbij letterlijk verticaal geboerd wordt.

Ook in de Achterhoek wordt hard nagedacht over goede oplossingen om dit milieuprobleem op te lossen zonder dat hierdoor in de toekomst voedseltekorten ontstaan. Tijdens de Tegenlicht Meet Up plaatsen we het probleem in Achterhoekse context en zullen een aantal interessante initiatieven de revue passeren.

Vrijdag 16 juni is er om 19.00 uur eerst de mogelijkheid om de aflevering nog samen terug te kijken en om 20.00 uur beginnen we met de daadwerkelijke discussieavond. De aflevering is ook online terug te kijken via www.npo.nl.

Onze gasten zijn deze avond:

Dr. Jan-Willem van der Schans

Dr. Jan-Willem van der Schans

Onderzoeker Wageningen University & Research

Leo Lamers

Leo Lamers

Zelfstandig Beleidsadviseur Landbouw en omgeving

André Wikkerink

André Wikkerink

Bestuurlid LTO Noord, afdeling Oost Achterhoek

Wanneer?

Datum:
16 juni 2017
Tijd:
19:00 - 22:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken