Laden Evenementen

Expositie: Van Armando tot Van Pallandt

  • Dit event is voorbij.
Deze zomer staat de Koppelkerk in het teken van de kunstcollectie van het echtpaar Wim en Hella van Schaik. Een rijke en diverse collectie met grote namen als Armando, Dirk Breed en Charlotte van Pallandt.

Van zijn eerste salaris kocht econoom Wim van Schaik in 1952 zijn eerste kunstwerk: een Limburgs landschap van Jacques Mels. Daarbij bleef het echter niet. Gedurende de afgelopen zestig jaar verzamelden Wim en Hella enkele honderden kunstwerken, die ze in 2015 schonken aan Museum Flehite in Amersfoort.

Wim en Hella zijn terughoudend met het woord ‘kunstverzamelaar’. Zelf zien zij zich eerder als ‘kunstliefhebbers’. Dat verwoordt hun passie voor kunst beter. Bij de aankoop van een kunstwerk vinden zij het contact met de kunstenaar heel belangrijk. Zo kunnen zij de emoties en drijfveren die ten grondslag liggen aan een werk ontdekken. Uit de collectie van deze kunstliefhebbers spreekt vooral hun voorkeur voor (polder)landschappen en menselijke figuren. De interpretatie die een kunstenaar aan zijn werk geeft is voor hen boeiender dan een zo realistisch mogelijke weergave.

De expositie kwam tot stand in samenwerking met Museum Flehite uit Amersfoort en het echtpaar Van Schaik.

Wanneer?

Datum:
3 juni 2017 t/m 16 juli 2017
Openingstijden:
Vrijdag: 00:00 - 23:59
Zaterdag: 00:00 - 23:59
Zondag: 00:00 - 23:59
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken