Concert: Axel Fischbacher Quintet

• Dit event is voorbij.

De Duitse gitarist Axel Fischbacher is al langer een bekende in de Europese jazzscene en vorig jaar heeft hij iets speciaals bereikt. Zijn 14e album “Five Birds” is helemaal gewijd aan jazzgigant Charlie “Bird” Parker. De CD en de tournee met zijn nieuwe quintet zijn in Duitsland bijzonder goed ontvangen. Voor het eerste concert in Nederland komt hij, mede vanwege de bijzondere ambiance, naar de Koppelkerk in Bredevoort.

Axel Fischbacher liep al 20 jaar rond met het idee om een Charlie Parker-project te maken. Inmiddels heeft hij wegen gevonden om zich de songs van Parker helemaal eigen te maken. Met groot respect voor de originele composities mixt hij zijn eigen noten door de muziek, maakt hij eigentijdse arrangementen en biedt hij zijn mede bandleden muzikale uitdagingen en ruimte om te soleren. Met Denis Gäbel (Sax), Matthias Bergmann (Flügelhorn), Nico Brandenburg (Bass) en Tim Dudek (Drums) is het Axel Fischbacher quintet een hechte band van uitzonderlijk hoog niveau.

Het quintet speelt zaterdag 3 juni het “Five Birds”-programma in de Koppelkerk in Bredevoort. Het concert begint om 20:30 uur, de zaal is open om 20:00 uur en de entree is € 15,-.

* verplicht veld

Telefoon:
    +31(0)543 216 005
    Website:

3 jun

Overige info

Aanvang
    Zaal open
    Kerkzaal
    dick-van-dijk-web
    Logo_Koppelkerk-150x180

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van onze aktiviteiten

Bedankt voor uw aanmelding!