Laden Evenementen

Expositie: Ria Wiendels & Lucie Stoltenborg

  • Dit event is voorbij.

Van 22 april tot en met 28 mei exposeren de zussen Ria Wiendels en Lucie Stoltenborg in de bovenzaal van de Koppelkerk. In de expositie komen schilderijen en sculpturen van beide zussen samen. De expositie is vrij toegankelijk.

In de Stoltenborg-familie was ‘nuttig-bezig-zijn’ de overheersende norm. In die omstandigheid ontwikkelden de zussen Ria Wiendels (1948) en Lucie Stoltenborg (1953) als reactie een authentieke en passievolle ‘creativiteit’ om de werkelijkheid kunstzinniger uit te kunnen beelden. Intuïtieve kunst, waarbij het gevoel leidend is en experimenteren cruciaal wordt. Een zoektocht naar het evenwicht tussen denken-voelen-willen, naar verbinding aangaan met jezelf en de wereld.

Lucie ontdekte haar interesse voor boetseren tijdens haar opleiding op de ‘Biologisch-dynamische-land- en tuinbouwschool Warmonderhof’. Boetseren betekent voor haar vooral ‘het weerspiegelen van levens- en ziele-ervaringen’. Haar primaire inspiratiebron is de mens in al zijn naaktheid en gevarieërde vormen. Sinds 2005 werkt zij als professional en maakt ze beelden in opdracht. Naast het verzorgen van workshops, werkt ze als docent bij Cultureel Centrum Den Diek in Lichtenvoorde.

Ria schildert vanuit intuïtie op thema’s waarbij het gevoel een cruciale rol speelt. In haar werk durft ze risico’s te nemen en het proces te laten verlopen zoals het komt. Sinds 2007 geeft ze creatieve workshops en schilderlessen. In 2011 opende ze in Breedenbroek Galerie 21, met als doel om voor gevorderde ‘amateur-kunstenaars’ een mooie expositieruimte te creëren.

Ria Wiendels – Schilderijen

Lucie Stoltenborg – Sculpturen

Wanneer?

Datum:
22 april 2017 t/m 28 mei 2017
Openingstijden:
Vrijdag: 00:00 - 23:59
Zaterdag: 00:00 - 23:59
Zondag: 00:00 - 23:59
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken