Laden Evenementen

Kenniscafé: Het einde van het Darwinisme?

  • Dit event is voorbij.
De ontwikkeling van het leven is het gevolg van een blind proces: het begon allemaal met de oerknal, waardoor het heelal gevormd werd en daarna ontstond bij toeval leven op onze planeet, waarbij variatie en selectie de rest deden. Of toch niet? In het Kenniscafé van zaterdag 22 april neemt bioloog Peter Borger het met wetenschappelijke bewijzen op tegen deze invloedrijke evolutietheorie van Darwin.

In 2001 vertrok gepromoveerd bioloog dr. Peter Borger voor een studieverblijf naar Australië. Het zou niet alleen zijn leven, maar ook zijn kijk op de biologie voorgoed veranderen. Borger kwam tot de ontdekking dat de biologie zich niet gedraagt zoals hem was geleerd op de universiteit. Ze zit heel anders in elkaar dan Darwin 150 jaar geleden veronderstelde.

Deze nieuwe inzichten brachten Borger tot het schrijven van het boek ‘Terug naar de oorsprong’ waarin hij laat zien hoe de nieuwe biologie het tijdperk van Darwin beëindigt. Hoe functioneren levende systemen werkelijk? En hoe zijn organismen te begrijpen als adapteerbare, ontworpen machines? Het boek is een ‘must-read’ voor iedereen die wil meepraten in het evolutie-creatiedebat.

Speciaal voor dit Kenniscafé in de Koppelkerk komt bioloog Peter Borger over uit Zwitserland, waar hij woont en werkt.

Wanneer?

Datum:
22 april 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken