Laden Evenementen

Expositie: Els de Boer

  • Dit event is voorbij.

Vanaf 11 maart exposeert Els de Boer (Aalten, 1966) in de bovenzaal van de Koppelkerk met haar nieuwe kunstproject ‘Amphorafonia’. De aanleiding voor dit kunstproject is de kennismaking van Els de Boer met een bijzondere plant, genaamd de Amphorafonia Domestica (of de Ruiskelk). In deze expositie zoekt Els de Boer de grenzen op tussen feit en fictie.

De Amphorafonia Domestica, of de Ruiskelk, dankt haar naam aan het geluid dat de kelkvormige plant maakt als zij in beweging is. De kennismaking met de Ruiskelk zette Els de Boer niet alleen aan tot het maken van vele nieuwe Ruiskelken, maar ook tot het in kaart brengen van de geschiedenis van de plant die teruggaat tot de 15e eeuw. In de bovenzaal van de Koppelkerk toont Els de Boer daarom naast haar nieuwe werk dat geïnspireerd is op de Amphorafonia Domestica, tevens haar verzameling rondom deze bijzondere plant.

Wanneer?

Datum:
11 maart 2017 t/m 16 april 2017
Openingstijden:
Vrijdag: 00:00 - 23:59
Zaterdag: 00:00 - 23:59
Zondag: 00:00 - 23:59
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken