Laden Evenementen

Expositie: Achterhoekse Lente

  • Dit event is voorbij.

Van 7 januari tot 5 maart is de expositie ‘Achterhoekse Lente’ in de bovenzaal van de Koppelkerk te zien. Terwijl in de kerkzaal van de Koppelkerk het werk van tien Achterhoekse fijnschilders centraal staat, is in de bovenzaal het werk vier jonge, getalenteerde Achterhoekse kunstenaars te bewonderen. ‘Achterhoekse Lente’ toont het werk van Dorian Temming, Kees Westervelt, Tom Putman en Steef Wildenbeest.

Dorian Temming (Lichtenvoorde, 1989) studeerde in 2014 af aan de kunstacademie AKI in Enschede. Alledaagse thema’s zoals voorwerpen, eten, en mens en natuur in hun samenwerking en tegenwerking inspireren haar. Dit levert vreemde verbindingen op of ongewone – maar voor haar kloppende – samenkomst van voorwerpen. In de expositie toont Dorian Temming haar tekenwerk.

Het werk van installatie-kunstenaar Kees Westervelt (Aalten, 1992) draait om de dynamiek van het creëren en consumeren van kunst en cultuur. Inspiratie haalt Kees uit alle lagen van cultuur. Zonder zich erdoor te laten belemmeren, speelt Kees met heersende regels, normen en verwachtingen. Daarmee worden deze regels, normen en verwachtingen tot onderwerp van discussie. In zijn werk komen ambachtelijke en moderne technieken samen. Kees Westervelt studeerde in 2013 af aan de kunstacademie ArtEZ in Zwolle.

Tom Putman (Winterswijk, 1994) onderzoekt in zijn ruimtelijke werk de grenzen van objecten en hun functie. Hoe een object eruit ziet, is veelal bepaald door de functie die het ons biedt. De waarneming van een object is onlosmakelijk verbonden met zijn functionaliteit. Het is lastig om het object ‘blanco’ te beschouwen. De werken van Tom bestaan uit het verzamelen, aanpassen en vervormen van deze objecten. Wat gebeurt er wanneer ze van hun gebruikelijke context worden verwijderd? Tom Putman studeerde in 2016 af aan de kunstacademie AKI in Enschede.

Illustrator Steef Wildenbeest (Doetinchem, 1987) maakt illustraties en stripverhalen, voornamelijk met potlood. Melancholie speelt een centrale rol in zijn tekeningen. Doordat elementen, lijnen en vlakken op een dromerige manier in elkaar overlopen krijgt het werk een vervreemdende werking, waardoor het onderhuids doorwerkt. Steef won in 2013 de Fiep Westendorp Stimuleringprijs en exposeert momenteel naast de Koppelkerk in Museum De Fundatie in Zwolle.

Entree: vrij

Meer over de kunstenaars:

Wanneer?

Datum:
7 januari 2017 t/m 5 maart 2017
Openingstijden:
Vrijdag: 00:00 - 23:59
Zaterdag: 00:00 - 23:59
Zondag: 00:00 - 23:59
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken