Laden Evenementen

Literair Café: Erasmus and More

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Vrijdagavond 9 december wordt het Erasmusjaar in de Koppelkerk afgesloten met een Literair Café over Eramus door vertaler Jeanine de Landtsheer (KU Leuven).

Bij de naam Erasmus (1466 – 1526) denken we vaak aan de Nederlandse tolerantie. Erasmus werd in 2004 verkozen tot belangrijkste Nederlander! Maar tolerantie betekende voor Erasmus niet dat hij voorstander zou zijn van een samenleving waarin iedereen rücksichtslos zijn mening ventileert. Hij zag ons het liefst allemaal als lid van de kerk, want dat garandeerde voor hem een sociale samenhang.

Het Erasmusjaar, ter ere van de geboorte van Erasmus 550 jaar geleden, is begonnen in Gouda met een expositie in het Goudse Museum en beëindigd in Rotterdam met een expositie van al zijn opgeslagen werk uit het Archief van Rotterdam. Een uitroepteken achter dit Erasmusjaar wordt geplaatst in de Koppelkerk in Bredevoort.

Op vrijdagavond 9 december 2016 geeft Jeanine de Landtsheer (KU Leuven) een lezing over de persoon Erasmus en zijn werk. Ook zal de vriendschap tussen Erasmus en Thomas More (auteur van ‘Utopia’) besproken worden. De Landtsheer vertaalde van Erasmus onder anderen de ‘Spreekwoorden’ (Adagia) en de ‘Gesprekken’ (Colloquia) van het Latijn naar het Nederlands.

‘Athenaeum – Polak & Van Gennep belooft ons nog zes delen vertaalde Erasmus en als die van even hoog niveau worden als deze Gesprekken, dan hoop ik ze allemaal te kunnen lezen.’ NRC Handelsblad

Wanneer?

Datum:
9 december 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
 

Waar?

Verdieping
Kunsten
Boeken