Laden Evenementen

Expositie: Achterhoekse fijnschilders

  • Dit event is voorbij.

Tijdens de winterexpositie in de Koppelkerk staan Achterhoekse fijnschilders centraal. De expositie is een combinatie van stillevens, portretten en landschappen van een tiental fijnschilders uit de streek. De hoofdrol in deze tentoonstelling is weggelegd voor meester van de stillevens Gert Kemper (1924-2008).

Bij de techniek van het fijnschilderen gaat het er vooral om de werkelijkheid zo realistisch mogelijk en tot in de kleinste precisie weer te geven. De schilderijen worden opgebouwd in lagen waarbij vaak wordt gewerkt met glacis: dunne transparante lagen om diepte en glans te geven. De techniek van het fijnschilderen is met name gebruikelijk voor landschappen, portretten en stillevens.

Voor deze expositie zijn een kleine honderd werken verzameld van tien fijnschilders uit de Achterhoek. Er zullen werken te zien zijn van Gert Kemper (Breedenbroek), Gerrit Stronks (Aalten), Ed Boelaarts (De Heurne), Ger-Jan Voerman (Aalten), Paul Wieggers (Vragender), Louis Nijhuis (Winterswijk), Freek de Vries (Winterswijk), Theo Zwaga (Ulft), Ineke Wisselink (Varsseveld) en Leo Lap (Doetinchem).

De expositie loopt van 2 december 2016 tot 12 februari 2017. Vanwege de feestdagen is de Koppelkerk tussen zondag 17 december 2016 en 5 januari 2017 gesloten.

Wanneer?

Datum:
2 december 2016 t/m 12 februari 2017
Openingstijden:
Vrijdag: 00:00 - 23:59
Zaterdag: 00:00 - 23:59
Zondag: 00:00 - 23:59
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken