Laden Evenementen

Concert: Piecken met Schubert

  • Dit event is voorbij.
Zaterdagavond 26 november organiseert Cruytvat Cultuur een bijzonder concert in de Koppelkerk in Bredevoort: Piecken met Schubert. Romantische liederen van Franz Schubert zullen klinken onder begeleiding van aquarellen van Anton Pieck.

Anton Pieck (1895-1987) was een Nederlandse kunstschilder en tekenaar die vooral bekend is geworden met zijn romantische tekeningen met levendige taferelen uit nostalgisch verleden en om zijn sprookjesbos in De Efteling. Als boekillustrator kon Pieck zich meten met de grote Engelse voorbeelden uit de 19e eeuw en drukte een belangrijk stempel op het beeld van de wereldliteratuur in Nederlandse vertaling.

Niet algemeen bekend is dat Anton Pieck naast zijn alom bekende werk ook een boek heeft geïllustreerd dat gewijd is aan de romantische liederen van Schubert, voorzien van bijpassende teksten, aquarellen en bladmuziek.

Zangeres Xandra Mizée zal vertellen over de verhalen, de symboliek van de teksen en de levens van componist en tekenaar. Zangers van De Kleine Opera brengen onder pianobegeleiding van Gerrie Meyers de liederen van Schubert ten gehore.

 

Wanneer?

Datum:
26 november 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken