Laden Evenementen

Kunstlezing: Rodin

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Vrijdagavond 25 november geeft kunsthistorica Maria Driessen een verdiepende lezing over de wereldberoemde beeldhouwer Auguste Rodin in de Koppelkerk in Bredevoort. Deze lezing staat in het teken van de grote Rodin-expositie die gelijktijdig in het Groninger Museum te bewonderen is.

In het Groninger Museum opende 19 november de expositie Rodin – genius at work: de grootste Rodin-expositie ooit in Nederland. Er worden honderdtwintig beelden en twintig tekeningen getoond, waaronder bekende werken zoals De denker, Balzac en De kus.

De betekenis van Auguste Rodin (1840-1917) voor de ontwikkeling van de moderne beeldhouwkunst is enorm groot. Hij had het lef om beelden te maken zonder daarvoor een opdracht te hebben gekregen. Dat stelde hem in staat zijn eigen stijl te ontwikkelen en veel verder te gaan dan zijn collega’s die aan de leiband liepen van hun opdrachtgevers. Het gevolg was ook dat succes lang op zich liet wachten en Rodin pas rond zijn veertigste erkenning begon te krijgen. Vanaf dat moment echter deed hij er toe en maakte hij met zijn spraakmakende levenswandel deel uit van de „beau monde” van zijn tijd.

In de lezing zal, in het licht van zijn tijd, het leven en werk van Rodin besproken en bekeken worden. De betekenis van Rodin voor de moderne kunst komt eveneens aan de orde.

Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)

Entree: € 10,- incl. pauzedrankje

Aanmelden (gewenst): info@koppelkerk.nl of via 0543-216005

Wanneer?

Datum:
25 november 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken