Laden Evenementen

Kenniscafé: Ethiek

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Zaterdagavond 19 november zal theoloog en ethicus Jan te Lindert in het maandelijkse Kenniscafé van de Koppelkerk een lezing geven over ethiek.

Waar hebben we het over als het over ethiek gaat? Er wordt al snel een link gelegd met een opgeheven, vermanend vingertje dat herinnert aan geschreven en vooral ook ongeschreven regels en geboden, in een sfeer van spruitjesgeur en verzuiling. In brede kring is ethiek wel in deze zin verklaard en opgevat. Toch is dat eigenlijk allemaal buitenkant: zoals het ‘heurt’.

Ethiek gaat in feite over de vraag wat er schuil gaat achter die vorm, die schone schijn. Ethiek gaat over de vraag naar het goede leven. Hoe kan ik goed leven? Hoe kunnen we goed samenleven?

Maar, wat is dat: goed leven? Dat is toch voor jou iets anders dan voor mij? Ja, dat klopt. Toch hebben we als mens een aantal dingen gemeenschappelijk en hebben we met elkaar van doen. We willen bijvoorbeeld bijna allemaal gelukkig worden. Nu heb je dat niet allemaal zelf in de hand, soms zelfs maar een klein beetje, maar je hebt er wel de hand in. Hoe dat in z’n werk gaat, daar kunnen we samen over nadenken, zoals velen dat al voor ons deden.

Dr. Jan te Lindert studeerde theologie (Oude Testament en Ethiek) aan de Universiteit Utrecht. Vervolgens promoveerde hij bij prof. dr. E. Schroten en dr. P. van Boxtel op de morele status van het menselijk embryo.

 

Wanneer?

Datum:
19 november 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken