Laden Evenementen

Literair Café: Annegreet van Bergen

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Op zondagmiddag 13 november is Annegreet van Bergen te gast in het Literair Café. De schrijfster is bekend van de beststeller ‘Gouden jaren’. Wethouder Henk Rijks van de Gemeente Aalten gaat met de schrijfster in gesprek.

Annegreet van Bergen leeft sinds 1982 van haar pen. Ze begon haar loopbaan bij de Volkskrant en Elsevier. Ze is econoom en schrijft regelmatig over economie, mens en werk. Vóór haar laatste boek ‘Gouden jaren’ publiceerde ze boeken over burn-out en zelfbeschikking.

‘Gouden jaren’ vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. Wie had er in de jaren vijftig al gehoord van mondhygiëniste of activiteitenbegeleider?

Gouden jaren staat vol met herkenbare anekdotes, scherpe observaties en schitterende foto’s. Het laat zien hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag en dat we rijker zijn geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.

De middag wordt muzikaal opgeluisterd door singer-songwriter Ton Vincent. Dit Literair Café is een co-productie van Boekhandel Messink & Prinsen en de Koppelkerk.

 

Foto: Annegreet van Bergen. (c) Annaleen Louwes.

Wanneer?

Datum:
13 november 2016
Tijd:
16:00 - 18:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken