Laden Evenementen

Evenement: The Big Draw Bredevoort

  • Dit event is voorbij.
In het weekend van 4, 5 en 6 november 2016 wordt er een groot tekenfestival – The Big Draw – georganiseerd in de Koppelkerk in Bredevoort. The Big Draw is een wereldwijd festival waarin zoveel mogelijk mensen samen tekenen. Het evenement is voor alle leeftijden.

Big Draw BredevoortVoor The Big Draw Bredevoort wordt de Koppelkerk aan de binnenkant geheel in papier verpakt. Op dit enorme ‘witte doek’ gaan jong en oud met elkaar een tekening maken van zo’n 750 m2. Het centrale thema is het 17e-eeuwse Bredevoort van Hendrickje Stoffels. De bastions, het kasteel, de borgmannen en de droste van Bredevoort komen al tekenend weer tot leven dit weekend. Hendrickje, de geliefde van Rembrandt, wijst de tekenaars de weg in deze mega tekening van de oude stad. Op zaterdag- en zondagmiddag zal Hendrickje Stoffels in levenden lijve ter plekke zijn om een rondleiding te geven door de tekening van haar oude stad.

The Big Draw Bredevoort wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek. Dit initiatief van acht Achterhoekse gemeenten en provincie streeft naar bewustwording van de culturele identiteit van de regio. Daarnaast verbindt het Pact jong en oud en zorgt het ervoor dat zij samen met cultuur en erfgoed bezig zijn. The Big Draw is hier een mooi voorbeeld van.

 

Wanneer?

Datum:
4 november 2016 t/m 6 november 2016
Tijd:
00:00 - 23:59
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken